КатегорииСтатии

Ескимосите не боледуват от рак и твърде рядко се разболяват. Учените откриха тайната им

При някои етноси и племена, ракът не е известен, а заболяванията не успяват да се развият. И причината за това е вече медицински факт – всички те приемат ежедневно чрез храната си достатъчно от витамин В17. Според д-р Кребс – всички ние се нуждаем от минимално 100мг. В17 на ден. Или по-просто казано – около 7 кайсиеви ядки дневно. Разбира се, витамин В17 се открива и някои други групи храни, като например:
1. ядки и семена на някои плодове – ябълки, кайсии, сини сливи, круши, череши, праскови, грозде, бадем, кашу;
2. бобови храни – леща, леблебия, бял боб, нахут;
3. горски плодове – ягода, малина, къпина, червена боровинка, бъз, арония;
4. зърнени храни – овес, ечемик, просо, кафяв ориз, ръж, пшеница;
Множество учени изследват и анализират свойствата на този неповторим витамин, който е изключително мощен имуномодулатор. Наричан още амигдалин или лаетрил – той може да унищожава раковите клетки, така както никой друг не може. Още през 50-те години д-р Кребс доказал, че витамин В17 е безвреден за хората. Той проверил витамина върху животни и след това го инжектирал на себе си. Докторът е живял до дълбока старост. Витаминът съдържа една част цианид, една част – бензолдехид и две части глюкоза. За да стане цианидът опасен, първо трябва да се “отвори” молекулата и цианидът да бъде освободен, но това може да стане с помощта на един ензим, който се нарича бета-глюкозид ; той присъства в организма в минимални количества, но почти 100 пъти повече се съдържа в раковите тумори. Следователно цианидът се освобождава само в раковите участъци и унищожава раковите клетки; бензолдехидът също се освобождава в същото време. Той е смъртоносна отрова по свойства и в съчетание с цианида става сто пъти по-силен. От това съчетание на двете вещества раковите клетки загиват.
Последните медицински факти твърдят, че ракът, както и скорбутът, са заболявания, причинени вследствие на витаминен дефицит. Не е случайно и това, че преди векове хората са консумирали само хляб от просо, а днес ние предпочитаме белия такъв, който е беден на полезни вещества. Изводите на д-р Кребс са невероятни и неоспорими. Ако нашият организъм не получава качествена и разнообразна храна – той боледува. За да му помогнем да оздравее и да се укрепи, ние трябва да му доставим нужната доза витамини. Това се случва най-бързо и качествено чрез хранителни добавки, в които витамините и полезните вещества са в концентрирана форма. Приемът на био добавки винаги трябва да се случва в препоръчителната доза и от проверени производители.
 
Изследване на –  Research & Development Institute for Bovine Breeding–Balotesti
Sos. Bucuresti-Ploiesti, km. 21, Ilfov, 077015 Balotesti, Romania