fbpx
Промоция!

L-citrulline di-malate 2:1 300g неовкусен

49.99 лв. 39.99 лв.

Категория: Продукт Номер:5808

Описание

Цитрулин е аминокиселина, която се произвежда, когато аминокиселината орнитин се свързва с карбамоил фосфат. Това се случва по време на орнитиновия цикъл – начинът, по който тялото се справя с азотните отпадъчни продукти. Допълнителният цитрулин от хранителните добавки забързва орнитиновия цикъл, изсмуквайки амоняка (образуван от три азотни молекули), произвеждан от работещите мускули, преди да предизвика изтощение.
Цитрулинът също така е вторичен продукт от превръщането на аминокиселината аргинин в азотен оксид. Според множество проучвания допълнителният цитрулин увеличава количеството аргинин в кръвта, което води до повишено произвеждане на азотен оксид. А повече азотен оксид, както вероятно сте чували, означава повече достигаща до мускулите кръв по време на тренировка, което увеличава издръжливостта и води до по-голямо напомпване при силови тренировки.
Малат или т.нар. ябълчена киселина е кристално вещество, което често се използва като консервант в храните, а в природата допринася за киселия вкус на ябълките и други плодове. В хранителните добавки се свързва с цитрулина и други суплементи, за да ги стабилизира в тялото. Освен това се смята, че малатът също се бори с изтощението, като помага на тялото да преработи млечната киселина и да я използва за енергия.
По-ранните предтренировъчни формули разчитали на L-аргинин заради многото ползи от повишаването на нивото му кръвта, включително повишено производство на азотен оксид, подсилен протеинов синтез и по-бързо възстановяване. В последните години обаче все повече компании започват да залагат на цитрулина за сметка на аргинина. Причината за това е проста. Цитрулинът по-ефективно увеличава плазмените нива на аргинина, отколкото хранителни добавки с аргинин.
Дозировка 3-4г преди тренровка.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

error: Content is protected !!