fbpx

ЗАЩО МАРАЛСКИТЕ ЕЛЕНИ ОБИЧАТ ДА ПОХАПВАТ ЛЕВЗЕЯ ПО ВРЕМЕ НА СВОЯ РАЗМНОЖИТЕЛЕН ПЕРИОД?

ЗАЩО МАРАЛСКИТЕ ЕЛЕНИ ОБИЧАТ ДА ПОХАПВАТ ЛЕВЗЕЯ ПО ВРЕМЕ НА СВОЯ РАЗМНОЖИТЕЛЕН ПЕРИОД?

ЗАЩО МАРАЛСКИТЕ ЕЛЕНИ ОБИЧАТ ДА ПОХАПВАТ ЛЕВЗЕЯ ПО ВРЕМЕ НА СВОЯ РАЗМНОЖИТЕЛЕН ПЕРИОД?

С красивите си лилави цветове, това вълшебно растение набира огромна популярност с висока скорост, както по света, така и унас.Наричат го още еленов корен или както стана още по-познато – левзея. Затова и латинското му наименование е Leuzea carthamoides.Малцина знаят историята на този мощен адаптоген.
Левзеята е открита за I път от елените марали, които преминавайки през гората, с голям апетит хапвали корените й. Овчарите забелязали това поведение и се опитали да открият причината.Забелязали, че след поглъщането на билката, животните ставали особено енергични и издръжливи.След редица изследвания учените установили, че в състава на магическото растение има редица активни вещества, включително и един по-особен клас тритерпеноиди.Смята се, че именно тези фитоекдистероиди (екдистерони), придават на маралския корен лечебни свойства. Маралският корен има наистина безброй приложения:
• Увеличава в пъти силата и издръжливостта, попълва запасите от енергия
• Повишава половата активност и възстановява сексуалната потентност при мъжете и либидото при жените
• Спомага за намаляване на мастната тъкан
• Увеличава чистата мускулна маса
• Подобрява мисловната дейност и запаметяването
• Действа общоукрепващо
• Ограничава вредното влияние на свободните радикали, които предизвикват преждевременно стареене на клетките
• Подпомага концентрацията, особено при стресови ситуации
• Подобрява настроението, следствие на умора, физическо и психично напрежение, полова слабост и други
• Най-мощният природен антидепресант
Тук е мястото и да разясним значението на термина „адаптоген“. Адаптоген е термин, въведен от руския професор по медицина д-р Израил Брекман и неговите колеги, за да опишат свойствата на билки и растения, които имат потенциал да увеличават способността на организма да издържа на стрес.
Стресът в този смисъл се разбира като физиологичен стрес в следствие на травма, работа под напрежение, спортни постижения, както и емоционален стрес, причиняващ тревожност и безсъние. Адапатогените са уникална група растения, които подкрепят цялостното здраве на организма и помагат за справяне по естествен начин с умората и стреса. Те подобряват устойчивостта на организма към външни фактори от различно естество. Адаптогените се определят и като метаболитни регулатори, затова на първо място те предразполагат организма към приспособяване, а след това към възстановяване според специфичните нужди на всеки организъм.Това е и причината фирма „Грийн Хелт‘‘ЕООД да избере да предложи левзея на своите потребители в единствената по рода си дозировка и цена.
Повече информация може да откриете в нашия сайт за здраве и спорт…

Добави Коментар