Коледните и новогодишни празници са повод за положителни емоции, размяна на подаръци, споделени мигове с любимите хора и… благотворителни акции. Една такава се състоя на 15.12.2019г. – „Резенче любов“, имаща за цел да подаде ръка на децата с интелектуални затруднения или както още ги наричат – със специални потребности. Благотворителната инициатива се състоя под мотото: “КУЛИНАРНО РЕЗЕНЧЕ ЛЮБОВ Е НУЖНО, ЗА ДА ПРОМЕНИШ СВЕТА ИМ“, като инициатори и главни организатори бяха два клуба по извънкласни дейности от Професионалната гимназия по механотехника в гр.Пловдив – „проф.Цветан Лазаров“ и неправителствената организация „Паралелен свят“. Кулинарният благотворителен базар имаше и още една водеща фигура – ветеринарният лекар – д-р Костадин Шанков, който бе участник в риалити формата „Мастър шеф“. Каузата на благотворителния базар бе събирането на средства за облагородяването и реновирането на новосъздадения специализиран център за деца с интелектуални затруднения в ж.к.“Тракия“. Сградата, в която се помещава центърът има нужда от редица подобрения, техника, удобства. Всеки месец се заплаща и наем на помещенията, както и сметки от битов характер, които се поемат изцяло от дарения – най-вече от семействата на тези деца. Кулинарната среща премина весело и емоционално – най-щастливи, разбира се, бяха децата от „Паралелен свят“, заедно с близките си, които ни показаха, че с нищо не са по-различни от връстниците си от Механотехникума.

 

Само за 4 часа, успяхме да съберем сума над 990лв., като за огромно съжаление, само един представител на бизнеса пожела да дари парични средства – фирма  “Green Health” е българска и се занимава с производството и търговията на 100% натурални хранителни добавки от висок клас чрез онлайн магазин –  https://www.greenhealth.bg

 

С голямо желание и ентусиазъм представители от екипа на фирма „Грийн Хелт“ЕООД взеха дейно участие и в кулинарната надпревара.

 

Истински вярваме и се надяваме, подобен тип каузи да стават все по-актуални и ефективни у нас, все повече фирми и бизнес групи да участват активно, не само, за да дарим средства за лицата в нужда, но и за да им покажем своята обич и съпричастност. Да помогнем на децата с интелектуални затруднения да се развиват и да намерят своето място.

Вероятно и Вие желаете да подадете ръка на децата с интелектуални затруднения – 

можете да им дарите средства или да им помогнете в личностното им израстване по начините, посочени по-долу.

 

Дарения можете да направите по дарителска сметка:

IBAN: BG27FINV91501015435119 , Първа Инвестиционна банка
за: Кампанията „ЦСРИ Паралелен свят и Грийн Хелт“.

ЦСРИ „Паралелен свят“ в ж.к. Тракия, бл.15, вх. В

+359 32 660 247, paralelen_sviat@abv,bg